SHI - Atlantic Capital en de directie nemen aandelen over

Samen met ING Corporate Investments en het management, heeft Atlantic Capital de aandelen van Smartwares Home Improvement (SHI) overgenomen van het in Amsterdam gevestigde Smart Holding. Smart Holding is eigendom van H2 Equity Partners, ABN Amro Participaties en NPM. Het besluit van Smart Holding om SHI te verkopen is met name ingegeven door een strategische heroriëntatie. 

Profiel

Smartwares Home Improvement werd oorspronkelijk als Elofer opgericht in 1900 en ontstond uit een samenvoeging van Burgman Heybroek, Spijkerkwasten en Hategro. De naam Smartwares Home Improvement is na de overname veranderd in SHI. SHI is een zelf importerende technische groothandel en levert verfgereedschap, elektra, ijzerwaren en sanitair producten aan non-food en DHZ-retailketens in Nederland en België. Met een omzet van € 86 mio behoort SHI tot de top 3 in haar marktsegment. Naast groei in haar bestaande markten verwacht SHI de komende jaren groei te kunnen realiseren in Duitsland en Frankrijk. Atlantic Capital zal het management van SHI actief ondersteunen bij haar groeidoelstellingen, zowel autonoom als door middel van overnames.

 

Stef Jansen - algemeen directeur SHI : “Wij zijn zeer verheugd met de overname van Atlantic Capital. Op deze solide basis kunnen wij verder bouwen aan onze kernactiviteiten: Het leveren van de juiste concepten en artikelen, met een goede prijs en de juiste service levels. Wij gaan door op de ingeslagen weg en zullen onze positie verder uitbouwen”.

Kenneth Broos - algemeen directeur Atlantic Capital : “SHI is een solide onderneming met een sterke propositie naar klanten, waarbij het aanbieden van concepten binnen een beperkt aantal productgroepen met diepe assortimenten een sterk onderscheidend vermogen vormt”.